Veganska fritters

Veganska & glutenfria Fritters

Hela familjens nya favorit, krispiga fritters på broccolocco (broccolin vars stam är lika god som kronan). frittersen passar utmärkt att dippa i kalla såser & serveras gärna ihop med rostad ugnspotatis & gröna blad.
30 st fritters
4 pers

TILLAGNINGSTID: 30 min

Ingredients

  • 6 dl kikärtsmjöl

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 2 tsk salt

  • Svartpeppar

  • 2 krm torkad chili

  • 2 krm bakpulver

  • 2 tsk citronjuice

  • 1 dl vatten

  • 1 st Broccoloco, 400 g

  • Olivolja, att steka i

Directions

  • Blanda alla torra ingredinser i en skål.
  • Koka Broccolocon i lättsaltat vatten i 1 min och häll sedan av i durkslag.
  • Mixa med en kraftigt blender Broccoloco, vatten, cironjuice och de torra ingredienserna till en jämn smet. Låt gärna vila i kylskåp 15 min så att smeten får sätta sig.
  • Rulla små “järpar” eller större biffar av smeten, stek i riktligt med olivolja tills de är riktigt gyllene på bägge sidor!
  • Servera fritters gärna med rostad ungspotatis, en god dipp och sallad.