Veganska & glutenfria Fritters
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
6 dl kikärtsmjöl
1 tsk vitlökspulver
2 tsk salt
Svartpeppar
2 krm torkad chili
2 krm bakpulver
2 tsk citronjuice
1 dl vatten
1 st Broccoloco, 400 g
Olivolja, att steka i
Directions
- Blanda alla torra ingredinser i en skål.
- Koka Broccolocon i lättsaltat vatten i 1 min och häll sedan av i durkslag.
- Mixa med en kraftigt blender Broccoloco, vatten, cironjuice och de torra ingredienserna till en jämn smet. Låt gärna vila i kylskåp 15 min så att smeten får sätta sig.
- Rulla små “järpar” eller större biffar av smeten, stek i riktligt med olivolja tills de är riktigt gyllene på bägge sidor!
- Servera fritters gärna med rostad ungspotatis, en god dipp och sallad.