Vegansk risgrynsgröt med pumpa

Vegansk risgrynsgröt med pumpa

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt Risgryngsgröt

Vegansk risgrynsgröt med pumpa

3 små portioner
1,5 dl grötris
4 dl vatten
1 kanelstång
2 cm vaniljstång, delad på mitten
1 krm salt
5 dl mandelmjölk
2 dl ångad butternutt pumpa, delad i tärningar (valfritt)
Blanda ris, vatten, kanelstång, vaniljstång och salt i en kastrull. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
Dela pumpan i tärningar och ånga över ett vattenbad tills den är lagom mjuk.
Tillsätt mandelmjölken och koka igen upp cirka 30-40 min, rör om då och då. Tillsätt den ångade pumpan. Låt gärna gröten svälla på eftervärmen en stund.
Servar med valfri mjölk, sylt och bär.