CASHEWMAYO

Vegansk och glutenfri No-Tuna-Röra

Denna Veganska “tonfisk”röran passar perfekt till MITT GLUTENFRIA GOURMETBRÖD ELLER PÅ EN SALLAD!
En stor sats röra

TILLAGNINGSTID: 35 min

 

 

 

 

Ingredients "tonfisken"

  • 7 dl solroskärnor

  • o,5 dl färskpressad citronjuice

  • 1 dl vatten

  • 2 dl fin hackad dill

  • 1 dl tamari eller glutenfri soya

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • Havssalt & peppar efter behov

  • 1 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • Vatten efter behov

Ingredients CashewMayo

  • 3 dl blötlagda (minst 2 h) cashewnötter och sedan avsköljda (använder Superfruits ekologiska)

  • 1 dl vatten

  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 1 dl rapsolja

  • 1 tsk citronjuice

  • 1 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • Havssalt och svartpeppar

Directions

  • Mixa alla ingredienserna till “tonfisk röran” i en kraftig matberedare tills det har blivit en i konsistens likt tonfisk på burk. Du kan behöva tillsätta en del vatten. Häll upp i en skål.
  • Mixa sendan alla ingredienserna till cashew mayon i en kraftig matberedare tills det har blivit en i konsistens likt en mayo.
  • Blanda mayo och röran ordentligt!