Vegansk golden tempeh curry
Kryddig & krämig gryta med grönsaker, mango & tempeh. Gillar du inte tempeh så byt till tofu, bönor eller vad du vill!
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
250 g tempeh, delad i kuber
4 dl pumpa, skalad och delad i kuber
4 dl fryst mango
3 dl brytbönor, delade på mitten
1 msk kokosolja
2 msk av Golden curry, grundrecept
1 tsk salt
4 lime leaves
1 dl kokosmjölk
ev lite vatten
1 gul lök, skalad & hackad
4 port ris
Directions
- Koka upp vatten och släng ner pumpa & brytbönorna och koka upp 1 min. Häll av vatten och ställ åt sidan.
- Stek tempeh i oljan, med golden curry och lime blad. Tillsätt lite vatten så att det precis täcker tempeh och låt koka upp 10 min tills allt vatten kokat bort.
- Tillsätt grönsakerna, mangon och kokosmjölken koka nu upp ytterligare 5 min.
- Servera grytan med ris och en god sallad!