Vegansk golden tempeh curry

Kryddig & krämig gryta med grönsaker, mango & tempeh. Gillar du inte tempeh så byt till tofu, bönor eller vad du vill!

4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 250 g tempeh, delad i kuber

  • 4 dl pumpa, skalad och delad i kuber

  • 4 dl fryst mango

  • 3 dl brytbönor, delade på mitten

  • 1 msk kokosolja

  • 2 msk av Golden curry, grundrecept

  • 1 tsk salt

  • 4 lime leaves

  • 1 dl kokosmjölk

  • ev lite vatten

  • 1 gul lök, skalad & hackad

  • 4 port ris

Directions

  • Koka upp vatten och släng ner pumpa & brytbönorna och koka upp 1 min. Häll av vatten och ställ åt sidan.
  • Stek tempeh i oljan, med golden curry och lime blad. Tillsätt lite vatten så att det precis täcker tempeh och låt koka upp 10 min tills allt vatten kokat bort.
  • Tillsätt grönsakerna, mangon och kokosmjölken koka nu upp ytterligare 5 min.
  • Servera grytan med ris och en god sallad!