Vegansk gryta med jackfruit

Vegansk & gf red curry jackfruit

Vegansk  & glutenfri red curry med Jackfruit is the SHIT 🤤! Jackfruiten blir sådär trådig och tuggig så man kan tro det är kött, nästan lite läskigt! Serveras ALLTID MED RIS!
4 pers

TILLAGNINGSTID: 30 min

Ingredients

  • 3 morötter, skalade och skivade i slantar

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 3 cm ingefära, skalad och riven

  • 2 msk red curry paste

  • 1/2 tsk salt

  • 3,5 dl kokosmjölk

  • 2 burkar Jackfruit, noggrant avsköljd

  • 1 tsk honung

  • 4 port kokt ris

Directions

  • Fräs lök, vitlök, ingefära och red curry paste kokosolja. Tillsätt morötter och stek ytterligare 3 min.
  • Lägg i jackfruit, kokosmjölk och honung.
  • Låt koka upp på svag värme i ca 30 min, tills du är nöjd med jackfruitens konsistens, den ska vara trådig och köttig. Tryck gärna på jackfruiten med din slev när du rör om, så att den går sönder lite. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med kokt ris och en god sallad.