Veganska & glutenfria fiskpinnar med remouladsås
Som fiskpinnar men bättre för vår planet och minst lika goda.
SKIPPA INTE SÅSEN! remouladsåsen är gudomligt god.
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredienser
- 400 g tofu, fast naturell
- 1 dl glutenfritt ströbröd
- 2 dl vegansk creme fraiche
- 1 msk tångkaviar
- 2 msk dill, hackad
- ½ msk citronjuice
- 4 msk bostongurka
- 0,75 tsk gul curry
- 12 potatisar
tofuMarinad
- 2 msk tångkaviar
- 1/2 dl dill, fin hackad
- 1 msk tamari (glutenfri soya)
- ½ citron, juicen från den
- ½ dl växtbaserad mjölk
- Skär tofun i långa 5 mm rektanglar. Vispa ihop ingredienser till marinaden och låt stå så länge som du har tid.
- Vänd tofustavarna i ströbrödet och stek varsamt upp i olja eller tillaga i airfryer ca 10 min tills de är lite knapriga!
- Vispa ihop vegansk creme fraiche, tångkaviar, dill, citronjuice, bostongurka och gul curry till en god sås.
- Servera de fiskfria fiskpinnarna med remouladsås, kokt potatis och gärna ärtor/sallad.