Veganska & glutenfria fiskpinnar med remouladsås

Som fiskpinnar men bättre för vår planet och minst lika goda.
SKIPPA INTE SÅSEN! remouladsåsen är gudomligt god.


4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min

Ingredienser

  • 400 g tofu, fast naturell
  • 1 dl glutenfritt ströbröd
  • 2 dl vegansk creme fraiche
  • 1 msk tångkaviar
  • 2 msk dill, hackad
  • ½ msk citronjuice
  • 4 msk bostongurka
  • 0,75 tsk gul curry
  • 12 potatisar

tofuMarinad

  • 2 msk tångkaviar
  • 1/2 dl dill, fin hackad
  • 1 msk tamari (glutenfri soya)
  • ½ citron, juicen från den
  • ½ dl växtbaserad mjölk

  • Skär tofun i långa 5 mm rektanglar. Vispa ihop ingredienser till marinaden och låt stå så länge som du har tid.
  • Vänd tofustavarna i ströbrödet och stek varsamt upp i olja eller tillaga i airfryer ca 10 min tills de är lite knapriga!
  • Vispa ihop vegansk creme fraiche, tångkaviar, dill, citronjuice, bostongurka och gul curry till en god sås.
  • Servera de fiskfria fiskpinnarna med remouladsås, kokt potatis och gärna ärtor/sallad.