Värmande & läkande morotssoppa
Krämig morotssoppa med smak av ingefära, vitlök, gurkmeja och chili. Rik på kryddor som lindrar inflammationer och dessutom magiskt god!
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredienser
- 1 gul lök, grov hackad
- 1 vitlöksklyfta, grov hackad
- 440 g morötter, skalade och grov hackade
- 3 g färsk röd chili, grov hackad
- 20 g färsk ingefära, grovriven
- 9 g färsk gurkmeja, grovriven
- 1 msk Rapsolja, att steka i
- 500 g passerade tomater
- ½ liter vatten
- 4 dl kokosmjölk (i tetrapak)
- 2 tsk havssalt
- svartpeppar
- 1½ dl röda linser
Vitkålstopping
- 140 g Finstrimlad vitkål
- ½ Grönt äpple, grovrivet
- ½ msk äppelcidervinäger
- ½ krm havssalt
- 1 dl osötade tranbär
- rostade pumpakärnor alt kokosflakes
- Stek lök, samtliga färska kryddor och morötter på medelhög värme utan att brännas vid i ca 5-10 min.
- Häll i passerade tomater, kokosmjölk , vatten och småkoka i 15 min.
- Mixa allt väl i en kraftig blender. Häll sedan soppan tillbaks i grytan.
- Skölj linserna och häll ned i grytan. Koka i 10 min.
- Blanda alla ingredienserna till vitkålstopping och toppa soppan med denna och allra sist tranbär och rostade pumpakärnor eller kokosflakes!