Tofustroganoff

Tofustroganoff

Godaste & enklaste vardagsmaten för hela familjen

4 personer
Tillagningstid: 30 min

ingredienser

  • 400 g fast tofu, skuren i stavbitar
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ stor röd paprika, tärnad
  • 150 g aubergine, i stavar
  • 1 morot, skalad & i stavar
  • 150 g champinjoner, skivade
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 dl sojagrädde
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 msk tomatpuré

tofumarinad

  • 3 msk sojasås
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk vatten
  • 1½-2 tsk rökarom

Tillagning

  • Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera tofun i 10 min eller längre.  Fräs lök, vitlök tills den är genomskinlig i olja. Tillsätt sedan morot, paprika, aubergine och svamp, stek i ca fem minuter på medelhög värme. Tillsätt paprikapulver och rör om.
  • Häll sojagrädde och mjölk i grytan tillsammans med tomatpuré. Låt koka upp.
  • Häll av marinaden från tofun och häll ner i grytan.
  • Stek tofun i en stekpanna för sig tills den är krispig (eller om du har en airfryer tillaga den där)!
  • Tillsätt tofun i grytan och vänd försiktigt ner. Smaka av grytan med salt. Servera gärna med råris och sallad.