Tofustroganoff
Godaste & enklaste vardagsmaten för hela familjen
4 personer
Tillagningstid: 30 min
ingredienser
- 400 g fast tofu, skuren i stavbitar
- 1 lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ stor röd paprika, tärnad
- 150 g aubergine, i stavar
- 1 morot, skalad & i stavar
- 150 g champinjoner, skivade
- ½ tsk paprikapulver
- 2 dl sojagrädde
- 1 dl sojamjölk
- 2 msk tomatpuré
Tillagning
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera tofun i 10 min eller längre. Fräs lök, vitlök tills den är genomskinlig i olja. Tillsätt sedan morot, paprika, aubergine och svamp, stek i ca fem minuter på medelhög värme. Tillsätt paprikapulver och rör om.
- Häll sojagrädde och mjölk i grytan tillsammans med tomatpuré. Låt koka upp.
- Häll av marinaden från tofun och häll ner i grytan.
- Stek tofun i en stekpanna för sig tills den är krispig (eller om du har en airfryer tillaga den där)!
- Tillsätt tofun i grytan och vänd försiktigt ner. Smaka av grytan med salt. Servera gärna med råris och sallad.