top of page

Tofustroganoff

Godaste & enklaste vardagsmaten för hela familjen 4 personer Tillagningstid: 30 min



ingredienser

  1. 400 g fast tofu, skuren i stavbitar

  2. 1 lök, hackad

  3. 1 vitlöksklyfta, finhackad

  4. ½ stor röd paprika, tärnad

  5. 150 g aubergine, i stavar

  6. 1 morot, skalad & i stavar

  7. 150 g champinjoner, skivade

  8. ½ tsk paprikapulver

  9. 2 dl sojagrädde

  10. 1 dl sojamjölk

  11. 2 msk tomatpuré


tofumarinad

  1. 3 msk sojasås

  2. 3 msk ketchup

  3. 3 msk vatten

  4. 1½-2 tsk rökarom


Tillagning

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och marinera tofun i 10 min eller längre.  Fräs lök, vitlök tills den är genomskinlig i olja. Tillsätt sedan morot, paprika, aubergine och svamp, stek i ca fem minuter på medelhög värme. Tillsätt paprikapulver och rör om.

  2. Häll sojagrädde och mjölk i grytan tillsammans med tomatpuré. Låt koka upp.

  3. Häll av marinaden från tofun och häll ner i grytan.

  4. Stek tofun i en stekpanna för sig tills den är krispig (eller om du har en airfryer tillaga den där)!

  5. Tillsätt tofun i grytan och vänd försiktigt ner. Smaka av grytan med salt. Servera gärna med råris och sallad.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Glutenfria & veganska pepparkakor

Spröda pepparkakor på mandelmjöl ca 10-12 stycken (gör mer än gärna x2) Spröda pepparkakor på mandelmjöl ⁠ ca 10-20 stycken beroende på storlek(gör mer än gärna x2)⁠ ⁠ Ingredienser⁠ 1 1⁄2 dl mandelmjö

Glutenfritt vörtbröd/julbröd

Gluten/mjölk/ägg/nötfritt VÖRTBRÖD @martaglutenfri Martas saftiga glutenfria Vörtbröd⁠ 2 dl ekologiskt majsmjöl  6 dl glutenfritt havremjöl⁠ 2 tsk bikarbonat⁠ 2 tsk salt⁠ 1 tsk xantangummi⁠ 1,5 msk ch

bottom of page