Vegansk Tikkamasala

Tikkamasala- vegansk & glutenfri indisk gryta

En krämig och smakrik gryta med Tofu. vegansk och dessutom naturligt glutenfri, passar till alla tillfällen! Servera gärna med ris, chutney och en god sallad.

 

4 port

TILLAGNINGSTID: 15 min(marinering)+ 30 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 1 pkt fast tofu, skuren i stora tärningar

  • 1/2 blomkålshuvud, i små buketter

  • 1 röd paprika, hackad i medelstora fyrkanter

  • 1 gullök, finhackad

  • 1 lime, juicen

  • 3 vitlöksklyftor, pressade

  • 2,5 cm ingefära, riven

  • 1 burk passerade tomater

  • 2 dl kokosmjölk

  • 1 tsk cayenepeppar

  • 2 tsk korriandepulver

  • 1 tsk spiskummin

  • 3 tsk garam masala

  • 1 tsk gurkmeja

  • rapsolja

  • salt

  • 4 portioner ris

  • 2-3 dl vatten

Directions

  • Blanda limejuice, 0.5 dl kokosmjölk och en nypa salt. Blanda ner alla grönsakerna och tofun, låt vila i minst 15 min.
  • Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, ingefära och torra kryddorna tillsammans på medelhög värme i ca 3 min. Blanda ner passerade tomater och koka upp till mycket av vätskan reducerat.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och bryn de marinerade grönsakerna och tofun tills de fått fin färg, häll sedan ned i grytan.
  • Blanda i kokosmjölken. Smaka av med salt! Servera gärna med ris, chutney och en god sallad!