Tikkamasala- vegansk & glutenfri indisk gryta
En krämig och smakrik gryta med Tofu. vegansk och dessutom naturligt glutenfri, passar till alla tillfällen! Servera gärna med ris, chutney och en god sallad.
4 port
TILLAGNINGSTID: 15 min(marinering)+ 30 min
Ingredients
1 pkt fast tofu, skuren i stora tärningar
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
1 röd paprika, hackad i medelstora fyrkanter
1 gullök, finhackad
1 lime, juicen
3 vitlöksklyftor, pressade
2,5 cm ingefära, riven
1 burk passerade tomater
2 dl kokosmjölk
1 tsk cayenepeppar
2 tsk korriandepulver
1 tsk spiskummin
3 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
rapsolja
salt
4 portioner ris
2-3 dl vatten
Directions
- Blanda limejuice, 0.5 dl kokosmjölk och en nypa salt. Blanda ner alla grönsakerna och tofun, låt vila i minst 15 min.
- Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, ingefära och torra kryddorna tillsammans på medelhög värme i ca 3 min. Blanda ner passerade tomater och koka upp till mycket av vätskan reducerat.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn de marinerade grönsakerna och tofun tills de fått fin färg, häll sedan ned i grytan.
- Blanda i kokosmjölken. Smaka av med salt! Servera gärna med ris, chutney och en god sallad!