Sweet & chrunchy tempeh- Vegansk & glutenfri
Ta mig tillbaka till bali. Söt & knaprig tempeh serveras med sticky rice, behöver jag säga mer?
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
500 g tempeh
2 dl jordnötter med skal
3 vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 skivor färsk galangal (en typ av ingefära som hittas i asienbutiker)
2 kaffir limeblad
2 msk söt soya sås (ketjap manis)
en nypa salt
rikligt med smaklös kokosolja att steka i
2 schalottenlökar, skalade och skivade
2 stora röda chili, urkärnade och fint skivade
1 lemongrass, knytes till en knut
2 salam leaves eller indian curry leaves
1 msk kokossocker
2 msk ljus soyasås
3 dl brytbönor, halverade på mitten (blancherade)
4 dl sticky rice
Directions
- Skiva tempeh i små avlånga strimlor, hetta upp rikligt med kokosolja i en wokpanna och stek tills tempeh är gyllen och krispig ca 3-5 min. Ta av och lägg på ett hushållspapper för att ta bort det mesta av oljan.
- Stek nu jordnötterna också i rikligt med olja och salt. Stek dem tills e är gyllene. Lägg sedan också dem på en tallrik med hushållspapper.
- I en msk kokosolja stek nu schalottenlök, vitlök, chili, galangal, lemongrass, salam leaves, kaffir lime tills det luktar gott och de börjat mjukna.
- Tillsätt tempeh, jordnötter, brytbönor, kokossocker, soya sås, söt soya sås och stek tills såsen täcker all tempeh.
- Servera gärna med sticky rice och en god sallad