Spicy thaigryta med risnudlar
THAIGryta med risnudlar i en smakrik god sås på kokosmjölk, ingefära, vitlök, gurkmeja, pumpa och tofu. Toppa gärna med cashewnötter!
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 20 min
Ingredienser
- 200 g tofu, tärnad i 2cm kuber
- 4 dl fullfet kokosmjölk (jag använde Santa Marias i tetra pak)
- 16 dl vatten
- 1 msk maizena
- 2 cm ingefära, skalad & riven
- 1 krm gurkmeja
- 2 tsk sambal oelek
- 1 gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk spiskummin
- 125 g risnudlar
- 200 g butternut pumpa, skala och tärnad i 2 cm kuber
- 150 g morötter, skalad och skivad i slantar
- 1 röd paprika, skivad
- 125 g hackad grönkål
- 4 dl fryst mango
- vegansk fisksås
- 1 lime, saften av den
- havssalt
- svartpeppar
- torr rostade cashewnötter
- Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i lite olja. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och sambalen. Rör om en stund.
- Tillsätt morot, pumpa och paprika och fräs några minuter. Häll i vattnet och kokosmjölk.
- Tillsätt grönkålen i slutet av koktiden. Tillsätt fisksås, risnudlar och mango, låt småputtra tills nudlarna är mjuka.
- Under tiden torka av all vätska från tofun med hushållspapper, tryck lite. Salta! Stek på medelhög värme i separat stekpappa eller airfryer tills den fått fin färg
- Rör ut 1 msk maizena i lite vatten och vispa ner i grytan. Om grytan blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt & peppar. Sist tillsätt tofun och limejuice, rör runt!
- Servera i djupa skåla och toppa med cashewnötter!