nudelsoppa

Spicy thaigryta med risnudlar

THAIGryta med risnudlar i en smakrik god sås på kokosmjölk, ingefära, vitlök, gurkmeja, pumpa och tofu. Toppa gärna med cashewnötter!

4 Portion
TILLAGNINGSTID: 20 min

Ingredienser

  • 200 g tofu, tärnad i 2cm kuber
  • 4 dl fullfet kokosmjölk (jag använde Santa Marias i tetra pak)
  • 16 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • 2 cm ingefära, skalad & riven
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk spiskummin
  • 125 g risnudlar
  • 200 g butternut pumpa, skala och tärnad i 2 cm kuber
  • 150 g morötter, skalad och skivad i slantar
  • 1 röd paprika, skivad
  • 125 g hackad grönkål
  • 4 dl fryst mango
  • vegansk fisksås
  • 1 lime, saften av den
  • havssalt
  • svartpeppar
  • torr rostade cashewnötter

  • Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i lite olja. Tillsätt gurkmeja, spiskummin och sambalen. Rör om en stund.
  • Tillsätt morot, pumpa och paprika och fräs några minuter. Häll i vattnet och kokosmjölk.
  • Tillsätt grönkålen i slutet av koktiden. Tillsätt fisksås, risnudlar och mango, låt småputtra tills nudlarna är mjuka.
  • Under tiden torka av all vätska från tofun med hushållspapper, tryck lite. Salta! Stek på medelhög värme i separat stekpappa eller airfryer tills den fått fin färg
  • Rör ut 1 msk maizena i lite vatten och vispa ner i grytan. Om grytan blir för tjock tillsätt lite mer vatten. Smaka av med salt & peppar. Sist tillsätt tofun och limejuice, rör runt!
  • Servera i djupa skåla och toppa med cashewnötter!