Glutenfree makers

Solskenssoppa

En härlig soppa som piggar upp vardagen!
Servera gärna med mitt goda bröd till.

4 personer
Tillagningstid: 30 min

Soppa

  • 1 Butternutpumpa, skalad och tärnad
  • 2 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 gul lök,  skalad och tärnad
  • 2 cm ingefära,  skalade och tärnad
  • 1/2 röd chili, hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 burkar kokosmjölk
  • Vatten efter behov
  • 2 tsk havssalt
  • Limesaft från 1 st lime

Tillagning

  • Stek lök, ingefära, vitlök, chili i olja i en stekpanna på låg värme.
  • Tillsätt sedan pumpan och potatisen och bryn i fem minuter på medhög värme.
  • Tillsätt kokosmjölken och koka upp under lock.
  • När potatis och pumpa mjuknat häller du över soppan i en kraftig matberedare och kör tills den är jämn och len. Häll sedan tillbaks soppan i kastrullen, häll ev i mer vatten för lösare konsistens. Smaka av med salt och limesaft.
  • Toppa gärna med rostade nötter och skivad avokado och servera med ett gott bröd till!