Solskenssoppa
En härlig soppa som piggar upp vardagen!
Servera gärna med mitt goda bröd till.
4 personer
Tillagningstid: 30 min
Soppa
- 1 Butternutpumpa, skalad och tärnad
- 2 potatisar, skalade och tärnade
- 1 gul lök, skalad och tärnad
- 2 cm ingefära, skalade och tärnad
- 1/2 röd chili, hackad
- 1-2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 burkar kokosmjölk
- Vatten efter behov
- 2 tsk havssalt
- Limesaft från 1 st lime
Tillagning
- Stek lök, ingefära, vitlök, chili i olja i en stekpanna på låg värme.
- Tillsätt sedan pumpan och potatisen och bryn i fem minuter på medhög värme.
- Tillsätt kokosmjölken och koka upp under lock.
- När potatis och pumpa mjuknat häller du över soppan i en kraftig matberedare och kör tills den är jämn och len. Häll sedan tillbaks soppan i kastrullen, häll ev i mer vatten för lösare konsistens. Smaka av med salt och limesaft.
- Toppa gärna med rostade nötter och skivad avokado och servera med ett gott bröd till!