Saftiga Glutenfria och Veganska muffins
Välj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning som t.ex. Chokladmuffins=1 dl kakao (ta i detta fall bort lailasmjölmix), Blåbärsmuffins=0,5 dl frysta blåbär, Cookiemuffins= 0,5 dl hackad choklad.
0,5 dl (27 g) Tappiokastärkelse (köps på Asiatiska butiken)
2 dl (124 g) Rismjöl
0,5 dl (31 g) @Lailasmjolmix gul (eller valfritt mjöl)
1 tsk 5 g) Bikarbonat @kockens
1 krm (1,1 g) Xantangummi
1 rågad krm salt (2,5 g) Salt
0,5 tsk (2 g) Rent vaniljpulver
1 dl (80 g) Rapsolja (eller kokosolja)
0,5 tsk (3,9 g) Vitt risvinäger (eller äppelcidervinäger)
2,5 dl (200 g) Varmt kranvatten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.