Glutenfria och veganska muffins

Saftiga  Glutenfria och Veganska muffins

För 12 st muffins

Välj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning som t.ex. Chokladmuffins=1 dl kakao (ta i detta fall bort lailasmjölmix), Blåbärsmuffins=0,5 dl frysta blåbär, Cookiemuffins= 0,5 dl hackad choklad.

0,5 dl (27 g) Tappiokastärkelse (köps på Asiatiska butiken)
2 dl (124 g) Rismjöl
0,5 dl (31 g) @Lailasmjolmix gul (eller valfritt mjöl)
1 tsk  5 g) Bikarbonat @kockens

2 dl (175 g) rårörsocker (eller kokossocker)
1 krm (1,1 g) Xantangummi
1 rågad krm salt (2,5 g) Salt
0,5 tsk (2 g) Rent vaniljpulver

1 dl (80 g) Rapsolja (eller kokosolja)
0,5 tsk (3,9 g) Vitt risvinäger (eller äppelcidervinäger)
2,5 dl (200 g) Varmt kranvatten

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.

2. Blanda olja, vinäger och vatten i en annan bunke. Häll i vätskan i mjölet och vispa samman.
3. Om du vill ha en smaksättning är det nu du rör ned det i slutet.
4. Häll upp i 12 st muffinsformar och sätt in i ugnen på en bakplåt i cirka 24 min.
5. Provstick gärna så det inte fastnar något på stickan.
6. När dem är klara lyft bort muffinsen från plåten och låt svalna. Vill man kan man också toppa med en god glasyr!