rödbetssoppa

Rödbetssoppa med Flowersprouts

En vacker förrätt som påminner mig om linnés tavlor med näckrosor

4 personer
Tillagningstid: 45 min


  • 750g rödbetor
  • 1 gul lök
  • 7,5 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150g Flowersprout

Ärthummus

  • 500g tinade gröna ärter
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
    .

  • Skala rödbetor och lök och skär dem i skivor eller bitar. Mixa dem i en matberedare.
  • Häll det i en kastrull, tillsätt vatten och smula i buljongtärningar.
  • Koka soppan 5 min. Häll i grädden låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • Mixa alla ingredinserna till ärthummusen.
  • Ångkoka Flowersproutsen i ca 7 minuter. Dekorera soppan med Flowersprout och ärthummus!