Rödbetssoppa med Flowersprouts
En vacker förrätt som påminner mig om linnés tavlor med näckrosor
4 personer
Tillagningstid: 45 min
- 750g rödbetor
- 1 gul lök
- 7,5 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 150g Flowersprout
Ärthummus
- 500g tinade gröna ärter
- 1 dl kallpressad rapsolja
- färskpressad juice av 1 citron
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
.
- Skala rödbetor och lök och skär dem i skivor eller bitar. Mixa dem i en matberedare.
- Häll det i en kastrull, tillsätt vatten och smula i buljongtärningar.
- Koka soppan 5 min. Häll i grädden låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa alla ingredinserna till ärthummusen.
- Ångkoka Flowersproutsen i ca 7 minuter. Dekorera soppan med Flowersprout och ärthummus!