RAW Nutella

Kan tillagas med rostade eller råa hasselnötter, jag tycker rostade blir godast!
Tips! Strunta i mandelmjölken och du har en god nutella att ha som pålägg eller varför inte⁣ som spread på en rawcake?⁣

TILLAGNINGSTID: 30 min

 

 

 

 

Ingredients BISKVIN

  • 1,75 dl rostade hasselnötter

  • 2 msk kakao (använder Superfruits)

  • 2 msk agavesirap⁣

  • En nypa salt⁣

  • 1 krm osötat vaniljpulver

  • 1 g salt

  • 1-2 tsk kokosolja

  • 1 krm rent vaniljpulver

  • osötad mandelmjölk efter önskad konsistens⁣

Directions

  • Rosta hasselnötterna på en plåt med bakpapper i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter så⁣
    att skalet spricker. Lägg nötterna i en handduk och skrubba dem så att skalet lossnar.
  • Mixa nötterna i en mixer tills det blir ett nötsmör (om det inte blir ett smör så tillsätt kokosoljan redan nu, det brukar underlätta)⁣
  • Tillsätt kakao, agavesirap, salt, vaniljpulver och mixa tills de blandats väl. Tillsätt⁣
    mandelmjölk tills du är nöjd med konsistensen.⁣
  • Förvara i kylen. Ta ut krämen en stund innan du ska äta den då kokosoljan stelnar av kyla.
  • Doppa puckarna i chokladsmeten, använd en gaffel för att ta upp dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper tills de stelnat.
  • Sätt in i kylen i fem minuter bred sedan på raw nutella kräm (se Raw nutella kräm i mina recept) eller ät som den är!