RAW/glutenfri/vegan nutella biskvi
TILLAGNINGSTID: 45 min
Ingredients BISKVIN
214 g dadelmassa
30 g Kokosmjöl
90 g Glutenfritt havre mjöl
30 Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)
75 g Kokosmjölk (i tetrapak)
1 g salt
Lucumapulver (valfritt)
1 krm rent vaniljpulver
4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)
1 dl Kakao (använder Superfruits ekologiska)
0,5 dl kokosolja
Directions
- Mixa dadlar, kokosmjöl, havremjöl, salt, kokosolja, vaniljpulver, lucumapulver och kokosmjölk i en kraftig matberedare tills det har blivit en tjock och hård deg (likt pepparkaksdeg i konsistensen)
- Forma degen till små puckar med dina händer eller använd en liten form och tryck ut dem i.
- Är degen lite lös, sätt in puckarna i frysen en stund och låt dem stelna.
- I ett vattenbad blanda agave, kokosolja och kakao. När allt smällt till en chokladsmet, ta av från spisen.
- Doppa puckarna i chokladsmeten, använd en gaffel för att ta upp dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper tills de stelnat.
- Sätt in i kylen i fem minuter bred sedan på raw nutella kräm (se Raw nutella kräm i mina recept) eller ät som den är!