Nyttig kaka

RAW/glutenfri/vegan nutella biskvi

Syndigt god, men ätes med gott samvete!
10 biskvier

TILLAGNINGSTID: 45 min

Ingredients BISKVIN

  • 214 g dadelmassa

  • 30 g Kokosmjöl

  • 90 g Glutenfritt havre mjöl

  • 30 Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)

  • 75 g Kokosmjölk (i tetrapak)

  • 1 g salt

  • Lucumapulver (valfritt)

  • 1 krm rent vaniljpulver

  • 4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • 1 dl Kakao (använder Superfruits ekologiska)

  • 0,5 dl kokosolja

Directions

  • Mixa dadlar, kokosmjöl, havremjöl, salt, kokosolja, vaniljpulver, lucumapulver och kokosmjölk i en kraftig matberedare tills det har blivit en tjock och hård deg (likt pepparkaksdeg i konsistensen)
  • Forma degen till små puckar med dina händer eller använd en liten form och tryck ut dem i.
  • Är degen lite lös, sätt in puckarna i frysen en stund och låt dem stelna.
  • I ett vattenbad blanda agave, kokosolja och kakao. När allt smällt till en chokladsmet, ta av från spisen.
  • Doppa puckarna i chokladsmeten, använd en gaffel för att ta upp dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper tills de stelnat.
  • Sätt in i kylen i fem minuter bred sedan på raw nutella kräm (se Raw nutella kräm i mina recept) eller ät som den är!