Vegansk tonfisk

RAW/glutenfri/vegan hasselnöts semla

Är du som mig och gillar mest grädden och mandelmassan på den vanliga semlan? Då kommer du gilla denna råa semlan!
10 semlor

TILLAGNINGSTID: 45 min

 

 

 

 

Ingredients Semlan

  • 214 g dadelmassa

  • 150 g hasselnötter, mixade till mjöl (kan behövas lite extra vid utbakning)

  • 30 Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)

  • 75 g Kokosmjölk (i tetrapak)

  • 1 g salt

  • 0,5 msk mald kardemumma

  • 1 krm rent vaniljpulver

  • 4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • 0,5 dl kokosolja

Ingredients Cashewgrädden

  • 2 dl blötlagda (minst 2 h) cashewnötter och sedan avskölja

  • 1 dl vatten

  • 2 msk Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)

  • 1 g salt

  • 1 krm rent vaniljpulver

  • 4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • 1 krm soloros lecetin (valfritt)

Directions

  • Mixa dadlar, hasselnöts mjöl, salt, kokosolja, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk i en kraftig matberedare tills det har blivit en tjock och hård deg (likt pepparkaksdeg i konsistensen)
  • Forma degen till små semlor med dina händer och skär av ett lok.
  • Är degen lite lös, sätt in semlorna i frysen en stund och låt dem stelna.
  • Mixa alla ingredienser till cashewgrädden tills den blivit len och fluffig.
  • Spritsa ut cashewgrädden på semlan och njut!