RAW/glutenfri/vegan hasselnöts semla
TILLAGNINGSTID: 45 min
Ingredients Semlan
214 g dadelmassa
150 g hasselnötter, mixade till mjöl (kan behövas lite extra vid utbakning)
30 Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)
75 g Kokosmjölk (i tetrapak)
1 g salt
0,5 msk mald kardemumma
1 krm rent vaniljpulver
4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)
0,5 dl kokosolja
Ingredients Cashewgrädden
2 dl blötlagda (minst 2 h) cashewnötter och sedan avskölja
1 dl vatten
2 msk Kokosolja (använder Superfruits ekologiska)
1 g salt
1 krm rent vaniljpulver
4 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)
1 krm soloros lecetin (valfritt)
Directions
- Mixa dadlar, hasselnöts mjöl, salt, kokosolja, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk i en kraftig matberedare tills det har blivit en tjock och hård deg (likt pepparkaksdeg i konsistensen)
- Forma degen till små semlor med dina händer och skär av ett lok.
- Är degen lite lös, sätt in semlorna i frysen en stund och låt dem stelna.
- Mixa alla ingredienser till cashewgrädden tills den blivit len och fluffig.
- Spritsa ut cashewgrädden på semlan och njut!