Sommartårta
Härlig socker- & glutenfri Jordgubbstårta
ingredienser Hasselnötsbotten
- 2,5 dl Selltons rostade hasselnötter
- 1,5 dl Selltons hasselnötter
- 13 urkärnade dadlar
- 0,5 tsk havssalt
- 0,5 tsk vaniljpulver
- Selltons Kokosolja
tillagning
- Mixa nötterna i en matberedare tills de blir nötmjöl.
- Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg.
- Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter.
- Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubskrämen.
ingredienser Gräddtopping
- 3 dl Selltons cashewnötter
- 0,5 dl Selltons kokosflingor
- 2,5 dl Selltons kokosolja
- 4 dl kokosgrädde
- 1 dl agave sirap
- 1 msk limejuice
- 0,5 tsk havssalt
Tillagning
- Blötlägg helst cashewnötterna i några timmar och sedan skölj dem.
- Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet.
- Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.
ingredienser Jordgubbskräm
- 1 dl gräddtopping
- 250 gram frusna jordgubbar
- 1 msk limejuice
- 1 msk agave sirap
- 1 ask färska jordgubbar till garnering
Tillagning
- Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet.
- Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen.
- Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.
- Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.
- Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.