sommartårta

Sommartårta

Härlig socker- & glutenfri Jordgubbstårta

ingredienser Hasselnötsbotten

  • 2,5 dl Selltons rostade hasselnötter
  • 1,5 dl Selltons hasselnötter
  • 13 urkärnade dadlar
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Selltons Kokosolja

tillagning

  • Mixa nötterna i en matberedare tills de blir nötmjöl.
  • Tillsätt salt, vaniljpulver och sedan dadlar, mixa till en deg.
  • Smörj en springform med kokosolja. Formen ska vara ca 24 cm i diameter.
  • Tryck ut degen i formen och ställ in i kylen medan du tilbereder gräddtoppingen och jordgubskrämen.

ingredienser Gräddtopping

  • 3 dl Selltons cashewnötter
  • 0,5 dl Selltons kokosflingor
  • 2,5 dl Selltons kokosolja
  • 4 dl kokosgrädde
  • 1 dl agave sirap
  • 1 msk limejuice
  • 0,5 tsk havssalt

Tillagning

  • Blötlägg helst cashewnötterna i några timmar och sedan skölj dem.
  • Mixa alla ingredienser förutom kokosolja i en blender till en slät smet.
  • Tillsätt sedan smält kokosolja och mixa igen.

ingredienser Jordgubbskräm

  • 1 dl gräddtopping
  • 250 gram frusna jordgubbar
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk agave sirap
  • 1 ask färska jordgubbar till garnering

Tillagning

  • Mixa 1 dl av gräddtoppingen med de frusna jordgubbarna, limejuice och agave sirap till en slät smet.
  • Ta ut hasselnötsbotten från kylen och bred ut ett jämt lager utav av jordgubbskrämen.
  • Ställ in formen i frysen i ca 10 minuter.
  • Ta ut ur frysen och häll ut resterande gräddtopping på tårtan. Sätt sedan in i frysen igen minst 2 timmar till eller längre. Tårtan går att förvara i frysen flera dagar.
  • Ta ut tårtan ur frysen ca 10 minuter innan servering. Garnera gärna med skivade färska jordgubbar och Selltons hackade rostade hasselnötter.