Glutenfri och vegansk Cheesecake

🍰🍓Martas glutenfria och veganska Cheesecake🍰🍓⁠

8 port

Ingredienser botten⁠
1 pkt Marta glutenfria Crunchy Cookie Granola @glutenfreemakers⁠
150 g kokosolja⁠
2 msk vatte⁠n

Ingredienser fyllning⁠
5 dl Kokosyoghurt eller annan fet yoghurt⁠
0,5 dl citronsaft⁠
0,5 dl vatten⁠
2/3 msk agar agar⁠
½ tsk vaniljextrakt⁠
2 dl valfri sötning t.ex. strösocker eller kokossocker⁠

Topping: Färska jordgubbar⁠

Gör såhär:⁠
1. Använd en matberedare för att krossa granolan och blanda med kokosoljan och vatten. Pressa ut bottnen i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt.⁠

2. Koka citronjuice, yogurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter.⁠

3. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda jordgubbar innan servering.⁠



#midsommartårta #glutenfricheesecake