🍰🍓Martas glutenfria och veganska Cheesecake🍰🍓
8 port
Ingredienser botten
1 pkt Marta glutenfria Crunchy Cookie Granola @glutenfreemakers
150 g kokosolja
2 msk vatten
Ingredienser fyllning
5 dl Kokosyoghurt eller annan fet yoghurt
0,5 dl citronsaft
0,5 dl vatten
2/3 msk agar agar
½ tsk vaniljextrakt
2 dl valfri sötning t.ex. strösocker eller kokossocker
Topping: Färska jordgubbar
Gör såhär:
1. Använd en matberedare för att krossa granolan och blanda med kokosoljan och vatten. Pressa ut bottnen i en lätt oljad kakform med löstagbar kant och ställ kallt.
2. Koka citronjuice, yogurt, socker, vanilj och agar agar på svag värme och låt koka på svag värme under omrörning i cirka 7 minuter.
3. Häll fyllningen över den kylda bottnen och låt svalna tills cheesecaken fått en fast konsistens. Ta bort kanten på formen och garnera med goda jordgubbar innan servering.
#midsommartårta #glutenfricheesecake