glutenfritt knäckebröd

Lins & fröknäckebröd

Knaprigt & proteinrikt bröd som passar till alla tillfällen!
Senapsoljan ger en god smak.

25 st knäckebröd à 25 gram
175 grader ugn 30-40 min
Tillagningstid: 50 min




Ingredienser

  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 dl linfrön
  • 0,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl skållade och avsköljda delade röda linser
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk havssalt
  • 3 dl uppkokat vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk senapsolja, hittas i indiska butiken (kan uteslutas)

  • Blanda ihop alla torra ingredienser, blanda dem väl.
  • Slå tillsist på det uppkokat vattnet och blanda till en deg.
  • Forma 25 st små bollar (i storlek av en köttbulle) och lägg med ordentliga avstånd från varandra på en plåt med
    bakplåtspapper.
  • Tryck sedan ut dem till ca 7 cm  i dameter stora knäckebröd med hjälp av att du lägger ett annat bakplåtspapper ovanpå och trycker till med hand eller kavel.
  • Baka i ugnen i ca 30 mindre eller tills de fått fin färg.