Lins & fröknäckebröd
Knaprigt & proteinrikt bröd som passar till alla tillfällen!
Senapsoljan ger en god smak.
25 st knäckebröd à 25 gram
175 grader ugn 30-40 min
Tillagningstid: 50 min
Ingredienser
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 dl linfrön
- 0,5 dl havregryn
- 1,5 dl vita sesamfrön
- 1 dl skållade och avsköljda delade röda linser
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk havssalt
- 3 dl uppkokat vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk senapsolja, hittas i indiska butiken (kan uteslutas)
- Blanda ihop alla torra ingredienser, blanda dem väl.
- Slå tillsist på det uppkokat vattnet och blanda till en deg.
- Forma 25 st små bollar (i storlek av en köttbulle) och lägg med ordentliga avstånd från varandra på en plåt med
bakplåtspapper. - Tryck sedan ut dem till ca 7 cm i dameter stora knäckebröd med hjälp av att du lägger ett annat bakplåtspapper ovanpå och trycker till med hand eller kavel.
- Baka i ugnen i ca 30 mindre eller tills de fått fin färg.