Gyllene Wok
Enkel och god måltid som är perfekt att slänga ihop en vardagskväll!
4 PERSoner
Tillagningstid: 30 MIN
Ingredienser
- 400 g fast tofu
- ½ blomkål, delade i små buketter
- 2 skalade morötter, tärnade i slantar
- 5 dl fryst bladspenat
- 2 dl kokosmjölk
- 4 cm riven ingefära
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 cm färsk gurkmeja, riven
- 1 gul lök, finhackad
- ½ röd chili, finhackad
- 1 tsk havssalt
- ½ röd paprika
- 2 dl torrostade cashewnötter
- ½ dl limesaft
- 2 msk agavesirap
- 2 st avokado
- risnudlar, tillagade enligt anvisningar på paketen
- Stek vitlök, gullök, ingefära, gurkmeja och chili i kokosolja eller annan neural olja tills löken är genomskinlig. Tillsätt tofu och stek tills allt fått fin färg.
- Släng i morot, blomkål och spenat och rör runt i woken ofta. Efter 2 min tillsätter du kokosmjölk & salt. Koka upp tills moroten är al dente (dvs lakom mjuk).
- Smaka av med limessaft och agave.
- Servera grytan med risnudlar, avokado och cashewnötter! Enjoy!