veganska wok

Gyllene Wok

Enkel och god måltid som är perfekt att slänga ihop en vardagskväll!

4 PERSoner
Tillagningstid: 30 MIN

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • ½ blomkål, delade i små buketter
  • 2 skalade morötter, tärnade i slantar
  • 5 dl fryst bladspenat
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 cm riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 cm färsk gurkmeja, riven
  • 1 gul lök, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 tsk havssalt
  • ½ röd paprika
  • 2 dl torrostade cashewnötter
  • ½ dl limesaft
  • 2 msk agavesirap
  • 2 st avokado
  • risnudlar, tillagade enligt anvisningar på paketen

  • Stek vitlök, gullök, ingefära, gurkmeja och chili i kokosolja eller annan neural olja tills löken är genomskinlig. Tillsätt tofu och stek tills allt fått fin färg.
  • Släng i morot, blomkål och spenat och rör runt i woken ofta. Efter 2 min tillsätter du kokosmjölk & salt. Koka upp tills moroten är al dente (dvs lakom mjuk).
  • Smaka av med limessaft och agave.
  • Servera grytan med risnudlar, avokado och cashewnötter! Enjoy!