Grönsaksstavar med rödbetsdipp
Det perfekta snackset! Avnjut som ett nyttigt och roligt snacks tillsammans med din favorit dippsås! Kanske blir det barnens favorit?
4 Personer
Rödbetshummus
- 1 pkt kokta kikärtor à 380 gram
- 250 gram kokta rödbetor
- 4 msk olivolja
- 2 msk tahini
- 3 krm havssalt
- 1 msk agavesirap (valfritt, kan bytas till honung)
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 klyfta vitlök
- 1 st lime
Tillagning
- Skölj av kikärtorna med vatten. Mixa kikärtor, rödbetor, olivolja och tahini till en jämn smet.
- Smaka av med salt, peppar, agave, pressad vitlök och limesaft från limen.
- Dela grönsakerna på längden längs med stammen så du skapar dippvänliga
grönaksstavar. Skär också gurkan och moroten till stavar. Njut!