Grönsaksstavar med dip

Grönsaksstavar med rödbetsdipp

Det perfekta snackset! Avnjut som ett nyttigt och roligt snacks tillsammans med din favorit dippsås! Kanske blir det barnens favorit?

4 Personer

Rödbetshummus

  • 1 pkt kokta kikärtor à 380 gram
  • 250 gram kokta rödbetor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tahini 
  • 3 krm havssalt
  • 1 msk agavesirap (valfritt, kan bytas till honung)
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st lime

grönsaksstavar

  • 1 gurka
  • 2 skalade morötter
  • 1 Broccolocco (eller vanlig broccoli)

Tillagning

  • Skölj av kikärtorna med vatten. Mixa kikärtor, rödbetor, olivolja och tahini till en jämn smet.
  • Smaka av med salt, peppar, agave, pressad vitlök och limesaft från limen.
  • Dela grönsakerna på längden längs med stammen så du skapar dippvänliga
    grönaksstavar. Skär också gurkan och moroten till stavar. Njut!