Martas magiskt goda glutenfria Bananbröd 

GLUTENFRITT, VEGANSKT & FRITT FRÅN VITT SOCKER

 

INGREDIENSER (1 bröd på ca 10 skivor)

  • 1,5 dl mosad banan (gärna med mycket bruna fläckar på)
  • 1,5 dl vitt rismjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 0,75 dl sötströ eller kokossocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm bikarbonat
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk Softbake Lindroos
  • 1,5 dl vatten
  • 2 tsk kokosolja

 

GÖR SÅ HÄR

  • Ställ ugnen på 180 grader.
  • Mosa bananen.
  • Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i vatten, olja och banan.
  • Klä en bakform i bakplåtspapper och tryck ut degen.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så den inte blir torra!  
  • Skär upp när den svalnat, annars faller brödet samman.

 

NÄRINGSVÄRDE FÖR 1 SKIVA BANANBRÖD

Energi: 92 kcal

Protein: 2 g

#bananbröd #glutenfrittbröd #glutenfrittbananbröd