Glutenfri pizza

Gudomligt god pizza som är minst lika god att äta dagen efter, till och med kall!

4 Portion
TILLAGNINGSTID: 60 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 3 dl arrowrot stärkelse (köptes i USA), kan ersättas med Tapiocca eller rismjöl

  • 3 dl majsmjöl

  • 5 msk fiberhusk

  • 2 tsk salt

  • 6 dl vatten

  • 1 tsk bakpulver

  • Tomatsås

  • Topping: Valfria skivade grönsaker, ost, soltorkade tomater, vego köttsubstitut mm

Directions

  • Vispa ihop fiberhusk, bakpulver, salt och mjöl. Häll sedan i vatten och blanda ordentligt tills degen börjar bli tjock.
  • Låt gärna degen vila en liten stund.
  • Platta ut ordentligt till 6 st små tunna pizzor på bakpappers klädda plåtar. Använd lite mer mjöl för att trycka ut.
  • Förgrädda botten på 225 grader (du kan behöva ha lägre temp beroende på ugn) i 15 min. Lägg sedan på en god tomatsås och valfri topping. Grädda i ytterligare 30-40 min.
  • Servera gärna med en god sallad!!!