Glutenfri pizza
Gudomligt god pizza som är minst lika god att äta dagen efter, till och med kall!
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 60 min
Ingredients
3 dl arrowrot stärkelse (köptes i USA), kan ersättas med Tapiocca eller rismjöl
3 dl majsmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk salt
6 dl vatten
1 tsk bakpulver
Tomatsås
Topping: Valfria skivade grönsaker, ost, soltorkade tomater, vego köttsubstitut mm
Directions
- Vispa ihop fiberhusk, bakpulver, salt och mjöl. Häll sedan i vatten och blanda ordentligt tills degen börjar bli tjock.
- Låt gärna degen vila en liten stund.
- Platta ut ordentligt till 6 st små tunna pizzor på bakpappers klädda plåtar. Använd lite mer mjöl för att trycka ut.
- Förgrädda botten på 225 grader (du kan behöva ha lägre temp beroende på ugn) i 15 min. Lägg sedan på en god tomatsås och valfri topping. Grädda i ytterligare 30-40 min.
- Servera gärna med en god sallad!!!