Glutenfria saftiga frallor med rödbeta
Frukost till 4 pers
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
1 dl majsmjöl
1 dl kokosmjöl
6 dl glutenfritt havremjöl alt. rismjöl
2 tsk salt
1 tsk xantangummi
1 msk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1,5 msk chiafrön
1 msk pumpafrön
1 msk fint fint hackad bakad rödbeta eller torkad frukt/nötter/frön
1 tsk torkad rosmarin
7 dl valfri mjölk t.ex. soya, havre eller nötmjölk
1 dl grovrivet äpple
2 msk honung eller agave
Directions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Rör ner mjölken, agavesirap, äpple pumpafrön och allra sist rödbeta.
- Häll smeten i en oljad, avlång brödform eller forma med blöta händer till små lösa frallor. Ställ in form/frallor i mitten av ugnen, dra ner värmen till 175 grader. Sätt en bakplåt under gallret med bröd och innan du stänger ugnen häll i två dl vatten för att få ånga i ugn (finare färg på bröden).
- Grädda 10 min upp till en 1 timme beroende på om du gjort frallor eller bröd, grädda till det är genomgräddat, med innertemp 96-98 grader. Testa med en sticka, eftersom gräddningstiden kan variera i olika ugnar.
- När du tagit ut brödet/frallorna linda gärna in i en bakduk och låt helst stå över natten!