Glutenfria frallor

Glutenfria saftiga frallor med rödbeta

Saftiga och goda, supersnabba frallor som inte ens behöver jäsa, både veganska och glutenfria! Rödbetorna går att byta till torkad frukt/frön/nötter!

Frukost till 4 pers

TILLAGNINGSTID: 30 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 1 dl majsmjöl

  • 1 dl kokosmjöl

  • 6 dl glutenfritt havremjöl alt. rismjöl

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk xantangummi

  • 1 msk fiberhusk

  • 2 tsk bikarbonat

  • 1,5 msk chiafrön

  • 1 msk pumpafrön

  • 1 msk fint fint hackad bakad rödbeta eller torkad frukt/nötter/frön

  • 1 tsk torkad rosmarin

  • 7 dl valfri mjölk t.ex. soya, havre eller nötmjölk

  • 1 dl grovrivet äpple

  • 2 msk honung eller agave

Directions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Rör ner mjölken, agavesirap, äpple pumpafrön och allra sist rödbeta.
  • Häll smeten i en oljad, avlång brödform eller forma med blöta händer till små lösa frallor. Ställ in form/frallor i mitten av ugnen, dra ner värmen till 175 grader. Sätt en bakplåt under gallret med bröd och innan du stänger ugnen häll i två dl vatten för att få ånga i ugn (finare färg på bröden).
  • Grädda 10 min upp till en 1 timme beroende på om du gjort frallor eller bröd, grädda till det är genomgräddat, med innertemp 96-98 grader. Testa med en sticka, eftersom gräddningstiden kan variera i olika ugnar.
  • När du tagit ut brödet/frallorna linda gärna in i en bakduk och låt helst stå över natten!