Glutenfria cookies
Härlig smak av bär och choklad
smakar underbart tillsammans med glass
14 st små kakor Alternativt 5 större
Ingredients
4 msk kokosolja
3 dl havregryn
1, 2 dl kokossocker
2 msk kokosflingor
1,75 dl havremjöl
1 kryddmått osötat vaniljpulver
0,5 tsk bakulver
0,5 tsk salt
2 msk chiafrön
6,5 msk vatten
Fyllning av valfri sort: 0,75 dl hackad choklad, torkad bär eller nötter.
Directions
- Smält 2 msk av kokosoljan i ett stekjärn, rosta sedan havregryn och kokosockert i denna.
Rosta med medelhögvärme tills dess att sockret smält och grynen fått en härlig rostad färg. Rör
om hela tiden så det inte bräns, lägg till mer kokosolja om det behövs. Ställ av och låt svalna. - Vispa ihop chiafrön och vatten, låt sväll till en gelé.
- Blanda havremjöl, kokosflingor, vaniljpulver, bakpulver och salt väl. Lägg nu i de resterande
2 msk kokosolja. Häll i havregrynen och sist chiagelén, blanda väl. Tillsätt sist fyllningen. - Med rikligt blöta händer forma nu smeten till små kakor och lägg på ett bakplåtspapper.
- Grädda på 180 grader i 12-15 min om du önskar mjukare sega kakor och 20 min om du
önskar kakor med mer tuggmotstånd. - Smält lite choklad och ringla över cookiesen för ett extra lyxigt resultat.