Glutenfria cookies

Glutenfria cookies

Härlig smak av bär och choklad
smakar underbart tillsammans med glass 

14 st små kakor Alternativt 5 större⁣

Ingredients

  • 4 msk kokosolja⁣

  • 3 dl havregryn⁣

  • 1, 2 dl kokossocker⁣

  • 2 msk kokosflingor⁣

  • 1,75 dl havremjöl⁣

  • 1 kryddmått osötat vaniljpulver⁣

  • 0,5 tsk bakulver⁣

  • 0,5 tsk salt⁣

  • 2 msk chiafrön⁣

  • 6,5 msk vatten⁣

  • Fyllning av valfri sort: 0,75 dl hackad choklad, torkad bär eller nötter.⁣

Directions

  • Smält 2 msk av kokosoljan i ett stekjärn, rosta sedan havregryn och kokosockert i denna.⁣
    Rosta med medelhögvärme tills dess att sockret smält och grynen fått en härlig rostad färg. Rör⁣
    om hela tiden så det inte bräns, lägg till mer kokosolja om det behövs. Ställ av och låt svalna.⁣
  • Vispa ihop chiafrön och vatten, låt sväll till en gelé.⁣
  • Blanda havremjöl, kokosflingor, vaniljpulver, bakpulver och salt väl. Lägg nu i de resterande⁣
    2 msk kokosolja. Häll i havregrynen och sist chiagelén, blanda väl. Tillsätt sist fyllningen.⁣
  • Med rikligt blöta händer forma nu smeten till små kakor och lägg på ett bakplåtspapper.⁣
  • Grädda på 180 grader i 12-15 min om du önskar mjukare sega kakor och 20 min om du⁣
    önskar kakor med mer tuggmotstånd.⁣
  • Smält lite choklad och ringla över cookiesen för ett extra lyxigt resultat.