Glutenfri & vegansk Indisk dahl
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
3 morötter, skalade och skivade i slantar
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 cm ingefära, skalad och riven
2 msk garamsala
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 pkt passerade tomater
3,5 dl kokosmjölk
2 dl röda linser, avsköljda
1 tsk honung
4 port kokt ris
Mangochutney
Vegansk matyoghurt
Directions
- Fräs lök, vitlök, ingefära och torra kryddor i kokosolja. Tillsätt morötter och stek ytterligare 3 min.
- Lägg i röda linser, kokosmjölk, passerade tomater och honung.
- Låt koka upp på svag värme i ca 15-30 min, tills du är nöjd med linsernas konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan med kokt ris, chutney, matyoghurt och en god sallad.