Vegansk o glutenfri Indisk dahl

Glutenfri & vegansk Indisk dahl

Den här glutenfria & veganska rätten är stående på vår veckomeny. Varför? den är god & går snabbt/enkelt att tillaga!
4 pers

TILLAGNINGSTID: 30 min

Ingredients

  • 3 morötter, skalade och skivade i slantar

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 3 cm ingefära, skalad och riven

  • 2 msk garamsala

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk salt

  • 1 pkt passerade tomater

  • 3,5 dl kokosmjölk

  • 2 dl röda linser, avsköljda

  • 1 tsk honung

  • 4 port kokt ris

  • Mangochutney

  • Vegansk matyoghurt

Directions

  • Fräs lök, vitlök, ingefära och torra kryddor i kokosolja. Tillsätt morötter och stek ytterligare 3 min.
  • Lägg i röda linser, kokosmjölk, passerade tomater och honung.
  • Låt koka upp på svag värme i ca 15-30 min, tills du är nöjd med linsernas konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med kokt ris, chutney, matyoghurt och en god sallad.