Glutenfri & vegansk crunchybite granola
Sluta leta efter de stora crunchy bitarna i Granolan och baka denna Glutenfria knapriga granolan med nästan bara stora bites!
1 liter
TILLAGNINGSTID: 45 min
Ingredients
500 g// 10 dl glutenfria havregryn
80 g// 0.5 dl honung eller agavesirap
20 g// 2 msk kokos socker
20 g// 2 msk kokosolja
180 g// 2 dl vatten
60 g// 1.5 dl mandlar
0,4 g// 1 krm vaniljessens
En nypa havssalt
Directions
- Koka upp vatten, kokos socker, vaniljessens och honung på medelvärme i 2 min, rör hela tiden. Ställ åt sidan.
- Blanda alla övriga ingredienser ordentligt, häll sedan lite i taget av den flytande honungsblandningen över de torra ingredienserna, blanda väl!
- Sprid ut granolan på en bakplåt med bakpapper, bilda kluster(bites) med händerna.
- Kör in i ugnen på 200 grader i ca 45 min eller tills den är gyllene och knaprig! Rör ofta under tiden!