Glutenfri & vegansk crunchybite granola

Sluta leta efter de stora crunchy bitarna i Granolan och baka denna Glutenfria knapriga granolan med nästan bara stora bites!

1 liter
TILLAGNINGSTID: 45 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 500 g// 10 dl glutenfria havregryn

  • 80 g// 0.5 dl honung eller agavesirap

  • 20 g// 2 msk kokos socker

  • 20 g// 2 msk kokosolja

  • 180 g// 2 dl vatten

  • 60 g// 1.5 dl mandlar

  • 0,4 g// 1 krm vaniljessens

  • En nypa havssalt

Directions

  • Koka upp vatten, kokos socker, vaniljessens och honung på medelvärme i 2 min, rör hela tiden. Ställ åt sidan.
  • Blanda alla övriga ingredienser ordentligt, häll sedan lite i taget av den flytande honungsblandningen över de torra ingredienserna, blanda väl!
  • Sprid ut granolan på en bakplåt med bakpapper, bilda kluster(bites) med händerna.
  • Kör in i ugnen på 200 grader i ca 45 min eller tills den är gyllene och knaprig! Rör ofta under tiden!