Glutenfri supersnabb Kikärtspizza, 1 stor eller 2 mindre pizzor
Du behöver ha detta hemma:
Pizzabotten:
3 dl Kikärtsmjöl @lindrooshalsa
3 msk premium psylliumhusk @lindrooshalsa
2 tsk bakpulver
2,25 dl vatten
1 tsk salt

Tomatsås:

200 g krossade tomater
1 msk Oregano och basilika
1 nypa salt
0,25 hackad gullök
.
Förslag på topping som bakas i ugnen:
2 stor skivade champinjoner
0,5 skivad rödpaprika
0,5 fint skivad rödlök
Riven ost (Cashewost-sås att ringla på efter pizzan är bakad)
.
Förslag på topping när pizzan är ute ur ugnen:
40 g soltorkade hackade tomater
Cashewostsås (för cashewost mixa 30 g råa cashewnötter, 1 msk näringsjäst, 1 krm lökpulver, 1 tsk äppelcidervinäger, salt och vatten till en fast men rinnande konsistens)
Ruccola
Basilika
.
.
  • Vispa ihop Psyllimhusk, bakpulver, salt och kikärtsmjöl. Häll sedan i vatten och blanda ordentligt tills degen börjar bli tjock.
  • Låt gärna degen vila en liten stund.
  • Koka undertiden upp tomatsåsen tills den har reducerats så mycket som möjligt.
  • Platta ut ordentligt till 1 eller 2 st pizzor på bakpappers klädda plåtar. Använd lite mer mjöl för att trycka ut. Kavla ovan pappret.
  • Förgrädda botten på 225 grader (du kan behöva ha lägre temp beroende på ugn) i 5 min. Lägg sedan på tomatsåser och valfri topping. Grädda i ytterligare 30-40 min.
  • Toppa gärna med soltorkade tomater, cashewostsås(om du inte valt riven ost), ruccola och basilika.
  • Servera gärna med en god sallad!!!