glutenfri pasta

Glutenfri pasta med krämig vegansk svamp & spenatsås

Pasta & svamp är en svårslagen vinnare, en lyxig vardagsmat.

4 Portion
TILLAGNINGSTID: 25 min

Ingredienser

  • 350 g glutenfri pasta
  • 300 g champinjoner, skivade
  • 2 små gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 soltorkade tomater, hackade
  • 200 g färsk spenat
  • 3 dl sojagrädde
  • 1,5 msk tamari
  • 0,5 dl vitt vin
  • Havssalt
  • peppar
  • pinjenötter

  • Fräs svampen på medel högvärme i en stekpanna utan olja, salta! När den fått fin färg tillsätt olja och släng ner lök och vitlök tills den börjat bli mjuk. Tillsätt soltorkade tomater.
  • Häll på sojagrädde och vitt vin. Låt koka upp. Tillsätt spenaten och låt såsen sjuda upp igen. Smaka av såsen.
  • Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene. Servera såsen med pasta och strö över pinjenötterna.