Glutenfri pasta med krämig vegansk svamp & spenatsås
Pasta & svamp är en svårslagen vinnare, en lyxig vardagsmat.
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 25 min
Ingredienser
- 350 g glutenfri pasta
- 300 g champinjoner, skivade
- 2 små gula lökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 soltorkade tomater, hackade
- 200 g färsk spenat
- 3 dl sojagrädde
- 1,5 msk tamari
- 0,5 dl vitt vin
- Havssalt
- peppar
- pinjenötter
- Fräs svampen på medel högvärme i en stekpanna utan olja, salta! När den fått fin färg tillsätt olja och släng ner lök och vitlök tills den börjat bli mjuk. Tillsätt soltorkade tomater.
- Häll på sojagrädde och vitt vin. Låt koka upp. Tillsätt spenaten och låt såsen sjuda upp igen. Smaka av såsen.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene. Servera såsen med pasta och strö över pinjenötterna.