Glutenfri och vegansk proteinfralla
Martas glutenfria Proteinfrallor
Dessa små godsaker är sprängfyllda med protein och fibrer!
Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten med dessa lätt bakade frallor som innehåller hela 8 g/protein per fralla och cirka 150 kcal/fralla!

Recept för 4 st proteinfrallor

Ingredienser⁠:
1,5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixa 1,68 dl havregryn till ett mjöl)
0,5 dl @lailasmjolmix gul (eller havremjöl/rismjöl)
2 tsk bakpulver⁠
1 tsk pofiber⁠
1 tsk Eko psyllium ⁠
1 krm salt
1,8 dl vegansk vaniljkvarg eller valfri sort
1 krm Vaniljpulver (valfritt)
0,5 dl frysta hallon (kan uteslutas eller ersättas med tex. Finrivna morötter + Kanel )

Servera gärna med:⁠

lätt vispad grädde ⁠

Så här gör du ⁠

1. Sätt ugnen på 225°.⁠
2. Blanda alla torra ingredienser.⁠
3. Blanda i kvargen. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem.⁠
4. Forma till fyra små runda kladdiga frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.⁠
5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.⁠

Svalna och toppa med t.ex. lättvispad grädde!