Focaccia Glutenfri

Glutenfri Focaccia Genovese

GLUTENFRI FOCACCIA GENOVESE
 
Perfekt för utflyktsmackan, buffén, soppan eller nu när vi ofta träffas ute kan du göra lyxiga mackor på detta saftiga bröd!
 
Det här behöver du för en liten plåt:
 
400 g (ca 8 dl) majsstärkelse
50 g (ca 0.8 dl) rismjöl
20 g (2 stora msk) durramjöl eller kikärtsmjöl
50 g ( ca 0.8 dl) bovetemjöl
15 g (4 tsk) xantangummi 
10 g (2.5 tsk) psylliumhusk 
 
500 g (5 dl) vatten
10 g färsk jäst (blå)
10 g (4 tsk) yaconsirap eller honung
 
20 g (2 msk) + 10 g (1 msk) Olivolja
12 g (1 tsk) salt
 
Rosmarin
Flingsalt
 
 
Gör såhär:
 
1. Blanda Majsstärkelse, rismjöl, durramjöl, bovetemjöl, xantangummi och Psylliumhusk väl i en stor bunke.
 
2. Smula ned jästen i 37 grader varmt vatten. Häll sedan i sirapen och rör om väl. Häll sedan detta över mjölblandningen och rör med en stor sked ordentligt.
Ha inte i salt i detta skedet då detta förstör jäsprocessen. 
 
3. Blanda samman 20 g olivolja med 12 g salt. När väl mjölen och vätskan är sammanblandade ordentligt häller häller du i oljeblandningen och rör runt med ordentligt.
Först med sked och sedan arbetar du in det med händerna.
 
4. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30-40 min till dubbla volymen.
 
5. Olja en ugnsform eller plåt med oliv olja. Tryck ut degen och låt sedan jäsa ytterligare 30-40 min.
 
6. Gör hål med fingerspetsar. Toppa med rosmarin och flingsalt. Blanda 1 msk olivolja med 2 msk vatten och häll över Foccacian.
 
7. Grädda i mitten av ugnen på 250 C i 15 min, sedan sänk värmen till 230 grader och baka ytterligare 15 min.
 
 
#glutenfrifocaccia

 

 

 

 

Ingredients u0022tonfiskenu0022

  • 7 dl solroskärnor

  • o,5 dl färskpressad citronjuice

  • 1 dl vatten

  • 2 dl fin hackad dill

  • 1 dl tamari eller glutenfri soya

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • Havssalt u0026 peppar efter behov

  • 1 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • Vatten efter behov

Ingredients CashewMayo

  • 3 dl blötlagda (minst 2 h) cashewnötter och sedan avsköljda (använder Superfruits ekologiska)

  • 1 dl vatten

  • 3 msk äppelcidervinäger

  • 1 dl rapsolja

  • 1 tsk citronjuice

  • 1 msk Agavesirap (använder Superfruits ekologiska)

  • Havssalt och svartpeppar

Directions

  • Mixa alla ingredienserna till u0022tonfisk röranu0022 i en kraftig matberedare tills det har blivit en i konsistens likt tonfisk på burk. Du kan behöva tillsätta en del vatten. Häll upp i en skål.
  • Mixa sendan alla ingredienserna till cashew mayon i en kraftig matberedare tills det har blivit en i konsistens likt en mayo.
  • Blanda mayo och röran ordentligt!