Crunchy Linsgranola med smak av äpplepaj
Servera tillsammans med växtbaserad mjölk/yoghurt eller gör som mig, toppa din smoothiebowl eller vaniljbananglass med denna godsak!
- 2 dl delade röda linser
- 1 dl helt bovete
- 5 dl glutenfria havregryn
- 0,5 dl linfrön
- 0, 25 dl chiafrön
- 1 dl kokosflingor
- 5 dl hasselnötshalvor
- 1 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk havssalt
- 2,5 dl osockrad äppeljuicekoncentrat
- 3 dl torkade äppeltärningar
Tillagning
- Häll kokt vatten över linser och bovete, låt stå 20 minuter. Häll av vatten och skölj av linser och bovete med kallt vatten.
- Rör ihop alla ingredienserna ovan förutom de torkade äppelbitarna, och bre ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen på varmluft på 200 grader i ca 30-45 mindre eller tills det är klart enligt dig!