Linsgranola

Crunchy Linsgranola med smak av äpplepaj

Servera tillsammans med växtbaserad mjölk/yoghurt eller gör som mig, toppa din smoothiebowl eller vaniljbananglass med denna godsak!

  • 2 dl delade röda linser
  • 1 dl helt bovete
  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl linfrön
  • 0, 25 dl chiafrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 dl hasselnötshalvor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2,5 dl osockrad äppeljuicekoncentrat
  • 3 dl torkade äppeltärningar

Tillagning

  • Häll kokt vatten över linser och bovete, låt stå 20 minuter. Häll av vatten och skölj av linser och bovete med kallt vatten.
  • Rör ihop alla ingredienserna ovan förutom de torkade äppelbitarna, och bre ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen på varmluft på 200 grader i ca 30-45 mindre eller tills det är klart enligt dig!