Vegansk & glutenfri Chap Chay

En enkel indonesisk wook med smak av ingefära & chili

4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min

 

 

 

 

Ingredients

  • 2 msk kokosolja, utan smak

  • 4 st vitlöksklyftor, fint skivade

  • 4 cm ingefära, skalad och skivad

  • 4 små röda chilis, skivade

  • 2 st schalottenlökar, skivade

  • 400 g tempeh, hackad i små strimlor

  • 2 morötter, skalade och hackade i små strimmlor

  • 1/3 broccoli, hackade i små buketter

  • 1 dl finhackad vitkål

  • 2 tomater, hackade i små bitar

  • 1 msk ostronsås, finns även veganska alternativ

  • 1,5 dl tamari eller ljus soyasås

  • 2 msk kokos socker

  • salt & pepper

  • 4 dl basmatiris

Directions

  • Skiva tempeh i små avlånga strimlor, hetta upp med kokosolja i en wokpanna och stek tills tempeh är gyllen och krispig ca 3-5 min. Ställ åt sidan.
  • I en msk kokosolja stek nu schalottenlök, vitlök, chili, ingefära tills det luktar gott och de börjat mjukna.
  • Tillsätt sedan grönsakerna och stek hastigt.
  • Tillsätt tempeh, soyasås, ostronsås och kokossocker. Låt koka upp tills det nästan inte är någon sås kvar, utan bara täcker grönsakerna.
  • Servera gärna med ris och en god sallad