Vegansk & glutenfri Chap Chay
En enkel indonesisk wook med smak av ingefära & chili
4 Portion
TILLAGNINGSTID: 30 min
Ingredients
2 msk kokosolja, utan smak
4 st vitlöksklyftor, fint skivade
4 cm ingefära, skalad och skivad
4 små röda chilis, skivade
2 st schalottenlökar, skivade
400 g tempeh, hackad i små strimlor
2 morötter, skalade och hackade i små strimmlor
1/3 broccoli, hackade i små buketter
1 dl finhackad vitkål
2 tomater, hackade i små bitar
1 msk ostronsås, finns även veganska alternativ
1,5 dl tamari eller ljus soyasås
2 msk kokos socker
salt & pepper
4 dl basmatiris
Directions
- Skiva tempeh i små avlånga strimlor, hetta upp med kokosolja i en wokpanna och stek tills tempeh är gyllen och krispig ca 3-5 min. Ställ åt sidan.
- I en msk kokosolja stek nu schalottenlök, vitlök, chili, ingefära tills det luktar gott och de börjat mjukna.
- Tillsätt sedan grönsakerna och stek hastigt.
- Tillsätt tempeh, soyasås, ostronsås och kokossocker. Låt koka upp tills det nästan inte är någon sås kvar, utan bara täcker grönsakerna.
- Servera gärna med ris och en god sallad