Black Cashew Wrap
Aktivt kol ger en häftig färg till bakning och matlagning och tar även upp farliga ämnen i kroppen
4 personer
12 st wrap
wrapbröd
- 8 MSK SELLTONS CHIAFRÖN
- 4 DL VATTEN
- 8 MSK SELLTONS HAVREMJÖL
- 8 MSK SELLTONS CASHEWNÖTSMJÖL
- 8 MSK AKTIVT KOL (VALFRITT)
- 4 MSK FIBERHUSK
- 4 KRM HAVSSALT
- 4 MSK SMÄLT KOKOSOLJA
Rödbetshummus
- 1 PKT KOKTA KIKÄRTOR À 380 GRAM
- 250 GRAM KOKTA RÖDBETOR
- 4 MSK OLIVOLJA
- 1 MSK TAHINI (VALFRITT)
- 3 KRM SALT
- 1 MSK FLYTANDE HONUNG
- 0,5 KRM SVARTPEPPAR
- 1 KLYFTA VITLÖK
- 1 ST LIME
Wrap
- Blanda chiafröna med vattnet. Låt stå tills en chiagelé bildats.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Blanda ihop chiafrön, smält kokosoljan, de torra ingredienserna till en deg. Dela i 12 bitar.
- Lägg en bit deg på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper över och kavla ut eller tryck ut den till ett runt tunt wrapbröd.
- Stek i torr stekpanna på medelvärme ca 1 minut på varje sida.
- Servera med smarrig fyllning, t.ex. Rödbetshummus, groddar, avokado och sallad!
Rödbetshummus
- Skölj av kikärtorna med vatten. Mixa kikärtor, rödbetor, olivolja och tahini till en jämn smet.
- Smaka av med salt, peppar, honung, pressad vitlök och limesaft från limen.